Go Back   oOple.com Forums > Car Talk > Tamiya

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31-12-2012
shedloads shedloads is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 75
Default 201x diff

I have had a tamiya 201 for around a year now and the diff has never worked properly.
Originally it had standard balls and a standard thrust race in, this was okay but abit granchy.
Once they died i replaced them with rudebits balls, hc thrust race, new diff plates, new vega gear and the vega thrust race grease and diff grease.
It seems to me that the diff has to be done up very tight before it doesn't slip, this obviously isnt right and still feels clicky, maybe im doing something wrong? Any response would be much appreciated.

Thanks
Michael
Reply With Quote
  #2  
Old 31-12-2012
Jamesk's Avatar
Jamesk Jamesk is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: London
Posts: 274
Default

I have seen on some diff's that the thrust washer had/has broken/cracked and this allows the adjuster screw to move. Also the clutch should have some slip as you pull away under full power. Had no issues with mine yet but i do try and clean the exterior parts after every run.

jK
__________________
DB01-R/RRR TRF 503 Carbon TRF 201XM,Fast Attack Vehicle.RC 10 Classic. Top Force Evo,Optima Mid, Mardave Cobra.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
oOple.com